Open menu

FOCWA Verzekeringsdienst

Vragen of meer informatie?
Bel 010 - 288 44 90, wij helpen u graag!

Wij vinden het belangrijk u te helpen bij het onder controle houden van het verzuim in uw onderneming. De Verzuimregisseur helpt u om meer grip te krijgen op (de kosten van) arbeidsongeschiktheid en verzuim en is onderdeel van het Verzuimpakket en MKB Verzuim-ontzorgpakket.

Maximale ondersteuning tijdens het verzuimproces

U kunt als werkgever niet zonder uw medewerkers. Ziekteverzuim en de kosten hiervan hebben een behoorlijke impact op uw bedrijf. Van een zieke medewerker betaalt u loonkosten, werkgeverslasten en daarnaast ook nog eens de kosten van een vervanger. Door de toenemende vraag aan extra ondersteuning in het gehele verzuimproces, hebben we daarom speciaal voor ondernemers die aangesloten zijn bij de FOCWA een unieke dienstverlening toegevoegd aan het Verzuimpakket; de Verzuimregisseur. Deze dienstverlening is een aanvulling op de arbodienst en helpt u bij vraagstukken rondom de wet- en regelgeving, de communicatie met betrokkene partijen, het aanvragen van diverse uitkeringen en hoe u moet omgaan met een zieke medewerker. Met deze dienstverlening gaan wij er samen met u voor zorgen dat u meer grip krijgt op (de kosten van) arbeidsongeschiktheid en verzuim binnen uw bedrijf.

De Verzuimregisseur: waar kunnen we u bij helpen?

Het is onmogelijk voor ondernemers om naast het ondernemen ook nog eens de wet- en regelgeving bij te houden. En daar komen wij om de hoek kijken met onze hulptroepen. Zo hebben we ieder jaar te maken met veranderende wet- en regelgeving, die constant in ontwikkeling is. Onze specialisten (Verzuimregisseurs) zijn toegetreden tot het Register van Casemanagers en houden onze relaties goed op de hoogte van de laatste actuele wijzigingen qua wet- en regelgeving.

We kijken over de schouder van de werkgever mee bij de verzuimdossiers, om erop toe te zien dat alle betrokken partijen doen wat ze moeten doen. Wij nemen hierbij nadrukkelijk niet de rol over van de arbodienstverlener of bedrijfsarts, maar helpen bij het invulling geven aan de verplichtingen die er op u afkomen als ondernemer. Onze Verzuimregisseurs zijn opgeleid om u hierbij te helpen.

Om gebruik te maken van regelingen moeten werkgevers wel weten waar ze hiervoor moeten aankloppen en binnen welk tijdsbestek ze dit moeten doen. Werkgevers hebben dit vaak niet geregeld, daarom kijken wij over hun schouder mee om dit te signaleren. Wij weten waar ze moeten zijn, wat ze moeten doen en wat de deadlines zijn. Deze deadlines zijn redelijk scherp en voordat de werkgever het doorheeft mist hij een deadline waardoor hij geen aanspraak meer maakt op een bepaalde regeling. Dit kan betekenen dat hij duizenden euro’s misloopt en dat is natuurlijk zonde!

Het komt nog wel eens voor dat de belastingdienst bij het vaststellen van de hoogte van de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas een verkeerde uitkering toewijst. Als de werkgever daar niet scherp op is, kan het zo zijn dat de werkgever ten onrechte betaalt voor uitkeringen die eigenlijk niet doorberekend hadden mogen worden. Het is daarom belangrijk om hier op tijd bij te zijn.

De loondoorbetalingsverplichting van 104 weken gaat tot slot ook samen met verplichtingen, zoals de zes wekelijkse evaluatie over de terugkeer van de medewerker. Hiervoor is input nodig van een bedrijfsarts en allerlei andere specialisten. Onze ervaring leert dat ondernemers vaak goede adviezen krijgen van de bedrijfsarts, maar niet weten wat ze hiermee moeten doen. Op dit punt komen heel veel vragen binnen van relaties bij onze Verzuimregisseurs Debby en Loubna. Hierbij helpen we de ondernemer en maken ze wegwijs in het woud van wetten en regels. We zijn dan de sparringpartner van de ondernemer: hoe gaan we om met dit dossier? Hoe gaan we om met dit advies van een specialist? Wat is een arbeidsdeskundige?

Verzuimpakket: arbodienst, verzuimverzekering & verzuimregisseur in één

De Verzuimregisseur is onderdeel van het Verzuimpakket waarbij we ondernemers maximaal ontzorgen. Dit pakket bestaat uit een arbodienst, ziekteverzuimverzekering de Verzuimregisseur. Met het Verzuimpakket heeft u een all-in service, volledige vergoeding van eventuele interventiekosten, beperkt premierisico en poortwachtergarantie. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor uw bedrijf? We maken graag een vrijblijvende offerte op maat!

Bent u benieuwd naar de diensten van De Verzuimregisseur? Plan een telefonische afspraak in!

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? U kunt altijd uw vragen stellen aan onze Verzuimregisseurs via 010 - 288 46 18 of verzuimregisseur@schoutenzekerheid.nl.