Open menu

FOCWA Verzekeringsdienst

Vragen of meer informatie?
Bel 010 - 288 44 90, wij helpen u graag!

Als er in uw onderneming sprake is van bijvoorbeeld (brand)schade, heeft u vaak niet alleen te maken met de herstelkosten zelf, maar ook met de gevolgen van die schade voor uw bedrijfsvoering: de zogenaamde gevolgschade. Het kan immers zijn dat uw bedrijf geheel of gedeeltelijk komt stil te liggen. De inkomsten (omzet) lopen dan terug, terwijl de vaste lasten grotendeels op hetzelfde niveau blijven.

Met een bedrijfsschadeverzekering verzekert u zich tegen deze financiële gevolgschade. In geval van materiële schade aan de opstal en/of goederen ontvangt u, over een vooraf overeengekomen periode, een uitkering waarvan u de vaste lasten kunt betalen. Voor de continuïteit van uw onderneming is deze verzekering dus van groot belang.

Voorkom onder- of oververzekering bij uw bedrijfsschadeverzekering

Het jaarlijks controleren (en indien nodig aanpassen) van het verzekerde bedrag is belangrijk om onderverzekering te voorkomen. Wanneer de omzet is gedaald, kan dit van invloed zijn op het verzekerde bedrag en daarmee op een eventuele uitkering bij schade. Het verzekerde bedrag van deze verzekering wordt namelijk berekend door van de omzet de variabele kosten af te halen.

Let op: het is wel belangrijk om bij het bepalen van de verzekerde som naar de verwachtingen van het komende jaar te kijken en tijdig de verzekerde som aan te passen als de omzet stijgt.

Nog geen bedrijfsschadeverzekering? 4 redenen om deze af te sluiten:

  1. Na schade door bijvoorbeeld brand of storm ligt een bedrijf vaak even stil. Hierdoor loopt u inkomsten mis, terwijl u nog wel vaste lasten heeft. Met een bedrijfsschadeverzekering bent u hiervoor verzekerd.
  2. De verzekering verzekert de brutowinst.
  3. U kunt hiermee een faillissement voorkomen (doordat u de vaste kosten niet meer kunt betalen omdat de omzet is weggevallen).
  4. Via VACO Verzekeringsdienst sluit u deze verzekeringen tegen een scherpe premie met uitstekende voorwaarden.

Tip: neem uw bedrijfsschadeverzekering op in het Garagepakket van FOCWA Verzekeringsdienst met bedrijfsverzekeringen en profiteer van het gemak van alle verzekeringen onder één dak.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Overweegt u om de bedrijfsschadeverzekering af te sluiten of wilt u hier meer informatie over? Vul onderstaand formulier in en onze specialisten nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.