Open menu

FOCWA Verzekeringsdienst

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 44 90.

WIA-Werknemersverzekering

Is een van uw werknemers langdurig ziek of arbeidsongeschikt? Dan ontvangt deze mogelijk na 104 weken ziekte een WIA-uitkering van UWV.

De WIA-werknemersverzekering zorgt in bepaalde gevallen voor een aanvulling op de WIA-uitkering van uw arbeidsongeschikte werknemers. Met deze verzekering is het inkomen tot het maximum sociale verzekeringsloon (SV-loon) gedekt. Dit is het brutoloon plus vaste onderdelen, zoals vakantiebijslag, dertiende maand etc. Verdient uw werknemer meer dan het SV-loon, dan kunt u een WIA-excedentverzekering of een WIA-excedentverzekering top sluiten.

Werknemers in de metaal en techniek of automotive branche zijn automatisch verzekerd met de WIA-werknemersverzekering. Dit is namelijk zo geregeld in de cao.

Voor deze verzekering betaalt u maandelijks een vast bedrag. De premie voor de WIA-werknemersverzekering bedraagt 0,730% van het brutoloon van uw werknemer. Hiervan is 0,071% voor de WIA-bodemverzekering en 0,659% voor de WIA-hiaatverzekering. U mag de helft (0,365%) van deze premie inhouden op het brutoloon.

 

In 2019 wordt de premie verlaagt. De premie is in 2019 0,730% van het brutoloon tot het maximum sociale verzekeringsloon.

  • Werknemers die 35% tot 80% arbeidsongeschikt raken.
  • Als u 15% tot 35% arbeidsongeschikt raakt en nog (gedeeltelijk) werkt,
  • Het inkomen van werknemers verzekert tot € 55.927,-.
     

De volgende onderdelen kunt u aanvullend verzekeren:

  • Inkomen tot € 100.000,- verzekert met de aanvullende WIA-excedentverzekering.
  • Inkomen van € 100.000,- tot € 300.000 te verzekeren met de WIA-excedentverzekering top.

Interesse in de WIA-werknemersverzekering?

Overweegt u om de WIA-werknemersverzekering af te sluiten of wilt u hier meer informatie over? Vul onderstaand formulier in en onze specialisten nemen binnen 5 werkdagen contact met u op. 

AanhefBent u lid van FOCWA?Heeft u vragen?

Bel 010 - 288 44 90 of stuur onze verzuimspecialisten een e-mail. Zij helpen u graag!